Trek

Trek Bicycle Corporation er en av verdens største sykkelprodusenter og distributører og sorterer under merkenavnene Trek, Electra Bicycle Company, Gary Fisher, Bontrager, Diamant Sykler, Villiger Sykler og inntil 2008, LeMond Racing Cycles og Klein. Med sitt hovedkvarter i Waterloo, Wisconsin, blir Trek sykler markedsført gjennom 1700 forhandlere over hele Nord-Amerika, datterselskaper i Europa og Asia, samt distributører i 90 land over hele verden.

Fabrikklagene til Trek konkurrerer under navnene Trek Factory Racing, Trek Factory Racing MTB, Trek Factory Racing Enduro, Trek Cyclocross Collective og C3 Project.

Bontrager

Keith Bontrager begynte å produsere uknuselige terrengsykkelrammer i sin egen garasje på 1980-tallet, og siden den gang har Bontrager blitt ett av sykkelhistoriens mest kjente merkenavn. Trek kjøpte opp Bontrager i 1992, og selskapet har utviklet seg og leverer nå både komponenter, tilbehør og bekledning for den kravstore syklisten. Bekledningen strekker seg fra topp til tå, og du vil finne det du trenger uavhengig om du sykler landevei, terreng, triatlon eller fatbike. Av tilbehør kan du velge fra øverste hylle, fra avanserte computere og GPS til ulike typer styreteip, verktøy og holker. På komponentsiden finner du tilnærmet alt du trenger for å sette sammen en komplett sykkel, fra hjul, dekk, seter til setepinner, styrefremspring og bremsespaker.

Komponentene har blitt brukt av US Postal, Discovery Channel, Leopard Trek, Trek Livestrong, Science in Sport og Trek VW sykkellag. Triatleter og Ironman vinnere har brukt komponenter fra Bontrager og disse inkluderer Chris Lieto, Normann Stadler og Julie Dibens – for å nevne noen.

Fuel EX 8

Fuel EX er fortsatt verdens mest populære terrengssykkel, og nå blir den bare enda bedre. Trek har nettopp lansert versjon 8, med en ny Boost, bokstavelig talt, med sterkere hjul, kortere stag og større dekklaring. Den nye demperteknologien til Trek er implementert, med både ABP, Full Floater og RE:aktiv. Trek har virkelig satt standarden på denne modellen, hvor konkurranseteknologien nå gjøres tilgjengelig for hobbysyklisten. Med Fuel EX 8 får du en kompromissløs pakke som både egner seg for lange turer på stien og XC med mye lek og fart. Sykkelen passer både for erfarne og nye ryttere.

Landeveissykler

Trek har kommet med noen nye versjoner av landeveissyklene sine i 2017, blant annet Domane, Emonda og Madone har alle fått oppgraderinger. Trek har økt antall Domane sykler som nå bruker IsoSpeed på forhjulet, dette inkluderer ​​en fornyet aluminium Domane ALR. Flaggskipet Domane SLR utholdenhetssykkel fikk en oppgradering i forkant av 2016 Spring Classics, med justerbart IsoSpeed bak ​​og en svingbar foran for å ytterligere øke komforten. Disse oppdateringene ble opprinnelig begrenset til toppmodellene, men IsoSpeed i fronten kan man nå finne i den midtre prisklassen, fra 20 000 kr til 30 000 kroner.

I tillegg har superlette Emonda og hyper-aerodynamiske Madone fortsatt en sterk tilstedeværelse i Trek-serien, med oppdaterte spesifikasjoner over hele linja og nye Vision hjul som er introdusert på enkelte modeller.

Trek care

Trek har en av markedets beste garanti- og lojalitetsprogrammer gjennom Trek Care. Straks du har kjøpt og registrert en Trek sykkel, gir de deg en garanti som dekker feil på utførelse og materialer. For rammen på sykkelen har du som opprinnelig eier faktisk livstidsgaranti (unntatt gafler og svingarmene på alle fulldempede sykler), mens nevnte svingarmer har en garanti på 5 år.