Merida

Merida er et Taiwan-basert selskap som designer, produserer og selger sykler, med hovedkvarter lokalisert i Tyskland. Det ble startet i 1972 av Ike Tseng, som var en veldig talentfull ingeniør, og selskapet vokste som en respektert produsent med mange gode merkevarer. Ike døde i januar 2012, og selskapet drives nå av hans sønn Michael Tseng.

Merida er en global aktør innen sykkeldesign og produksjon, med over 2,2 millioner produserte sykler i året, fordelt på 5 fabrikker: en i Taiwan, tre i Kina og en i Tyskland.

Merida produserer i hovedsak sine egne Merida-merkede sykler, som nå selges i hele 77 land rundt om i verden.

Merida har vært co-sponsor av Multivan Merida Biking Team, med utøvere som Jose Hermida og Gunn-Rita Dahle Flesjå, og står bak arrangementer som TransUK og TransWales terrengsykkel løp. Siden 2004 har selskapet, gjennom sine sykler, bidratt til over 30 World Cup seire samt OL-gull og sølvmedaljer.I 2013 ble Merida co-sponsorer av Pro-Tour Lampre-Merida road racing team som endret navn til Bahrain-Merida Pro Cycling Team i 2017.

Scultura

I 2016 ble Scultura relansert, som er verdens letteste serieproduserte sykkel, med en vekt på 4,58 kg. Før dette har det vært utviklet mange ulike modeller av Sculture, som dekker flere bruksområder: komfort, triatlon, trening, aerodynamiske sykler, cross og grus. I 2017 ble disc versjonen av Scultura lansert. Denne nye versjonen har hentet akselerasjon og komfort fra den opprinnelige modellen og kombinert det med påliteligheten til skivebremser. Serien er tilgjengelig i karbon eller aluminiumsvarianter med forskjellig geometri. Karbonrammen er konkurranseorientert, mens CF2 karbon og aluminiumsrammene har en mer avslappet og oppreist sittestilling.

Gunn-Rita Dahle Flesjå

Gunn-Rita trenger strengt tatt ingen introduksjon. Dronningen av terrengsykling har klart å vinne ti VM og åtte EM (terreng og maraton) og klarte også å sikre gullmedalje i OL 2004 i Athen. For å toppe det hele – Gunn-Rita er tidenes mestvinnende innen antall verdenscupseire, med totalt 29 seire. Med en profesjonell karriere innen terrengsykling som strekker seg over mer enn 20 år, er det ingen tegn til Gunn-Rita har tenkte å bremse ned, og hun er fortsatt en sentral brikke i Merida sin satsing innen terrengsykling.

Bahrain Merida Pro Cycling Team

Etter fire svært vellykkede år i World Tour har Merida dannet et nytt lag for 2017 – Bahrain Merida Pro Cycling Team. Etter inntreden i 2013 som sponsor og leverandør for Team Lampre-Merida, har selskapet vokst mye som en merkevare og som produsent. Merida har bevist mer enn en gang at deres produkter er på nivå (om ikke over) nivået av andre ledende lag. Tour of Dubai og Tour of Oman, samt Road Racing World Championships, som fant sted Qatar i oktober 2016 viser at landeveisritt er i ferd med å etablere seg i Gulf-regionen og har satt en klar presedens at sykling er en idrett for alle og enhver. Ettersom Merida er en internasjonal merkevare som allerede er tilgjengelig i 88 land, så er Bahrain og nabolandene tydeligvis en interessant mulighet til å utvikle merkevaren.

Laget har ambisjoner om å kjempe om sammenlagtseire i både klassikere og Grand Tours, og består av toppryttere som blant annet Vincenzo Nibali, Sonny Colbrelli, Tsgabu Grmay, Heinrich Haussler og Ion Izaguirre Insausti.