Giant

Giant ble etablert så tidlig som i 1972 og er etter sigende verdens største produsent av kvalitetssykler. Selskapet er opprinnelig fra Taiwan og hovedkontor med fabrikk er etablert der, men de har også opprettet fabrikker i Nederland og Kina. Målt i markedsverdi er Giant det nest største selskapet i sykkelbransjen, med årlig produksjon av over 5 millioner sykler.

Giant kategoriserer sine sykler først etter brukeren (menn, kvinner, ungdom), og deretter etter nivå: Landevei, X-Road (for menn og kvinner), BMX (for ungdom) og Off-Road. Innenfor hvert nivå er det definert flere bruksområder, som for eksempel Racing, Endurance, City, Cruiser, etc.

Giant har også et stort og variert utvalg innen tilbehør for den aktive syklist. De leverer alt fra personlig utstyr (hjelmer, hansker, drikkesekk etc) til sykkelutstyr (dekk, styre, styresystem, computer, bag etc) og verktøy (pumper, slanger etc).

Anthem og Trance

Giant har lansert en ny lineup av sine prisbelønte Anthem og Trance off-road sykler. Begge syklene har ny geometri, lettere rammer og fått viktige oppdateringer til sine fjæringssystemer, og alt er utviklet og testet med profesjonelle ryttere fra Giant Factory Off-Road Team. I hjertet av den nye designen med både Anthem og Trance sykler finner vi et oppdatert bakhjulsoppheng samt Giant Advanced Forged Composite Technology – en ny støpingsprosess med høyt trykk som resulterer i et lettere, stivere og sterkere ytelse sammenlignet med aluminium. Disse teknologiene kombineres for å produsere en lavere ratio for økt tråkk og bremseeffekt, samt et lavere tyngdepunkt for bedre kontroll. I tillegg er kjedene på både Anthem og Trance kortere, for bedre klatring og smidighet på off-road terreng.

Nytt off-road hjulsystem

Både Anthem og Trance er levert med det nye, spesialbygde Giant hjulsystemet (WheelSystems). Den mest merkbare teknologien i det nye hjulsystemet kalles Dynamic Balanced Lacing (DBL), som anvender innovative eiker i spennhjulet for å optimalisere stivhet og styrke når hjulet er i sin dynamisk tilstand. DBL hjul plassere mer kraft på de eikene som “trekker”, og mindre på de eikene som “presser”. Når hjulet er statisk, vil de motstående eikene har forskjellige nivåer av spenning. Når en rytter øker pedalkraften, vil spenningei eikene balanseres ut for å produsere et stivere og mer effektivt hjul.

Anthem modellene kommer med XCR hjulsystem, bygget med karbon materialer og 28mm brede slangeløse felger som er spesielt utformet for XC sykling og racing. Forhjulet er konstruert med DBL Disc-teknologi, som leverer best i klassen på stivhet i bremsene og ytelse for ekstra kontroll på stiene. Trance modellene kommer med TRX hjulsystem, som har mange av de samme teknologiene som XCR-modellene, men med en bredere 33mm felgprofil for å optimalisere trekkraft og kontroll i mer robuste kjøreforhold.

Team Sunweb

Giant har et eget profesjonelt sykkelteam, og i 2017 skiftet dette navn til Team Sunweb, med noen nye ansikter bak sykkelrattet og et helt nytt utseende på lagprofilen. Giant har hatt eget team siden 2014, og utvider stadig sin rolle som teknisk partner, og arbeider med noen av sportens beste profesjonelle ryttere for å skape, utvikle og teste nye sykler og utstyr. Årets ryttere har et kobbel av Giant sykler å velge mellom for alle typer konkurranser, forhold og terreng. De bruker også Giant hjelmer, saler, stem, grep og racing computere. Norske Sindre Skjøstad Lunke sykler for Team Sunweb.