Odyssey

Odyssey er ett av de mest respekterte navnene i BMX-verdenen og tilbyr bokstavelig talt alt av deler til sykkelen (foruten ramme). I tillegg til sitt unike spenn av sykkeldeler, har de satt sammen et pro team som tester og bruker hver eneste del som selskapet tilbyr.

Odyssey BMX er basert i Cerritos, California og ble grunnlagt i 1985. Et av deres første produkter var Gyro detangler, som fortsatt er i produksjon den dag i dag. Begrepet “Gyro” er et registrert varemerke som eies av Odyssey. Vareutvalget inkluderer nesten alle deler som er nødvendig for å bygge en komplett BMX, med  unntak av rammer og slanger. I 2005 vant selskapet en designpris for deres patenterte Elementary stem som utfordret det gjeldende designet ved å erstatte 6 skruer med en enkelt skrue, kontrollert av en intern ekspander. Elementary stem var et samarbeid med George Frecnh fra G-Sport, og i 2009 lanserte Odyssey Ratchet hub under G-Sport sin merkevare.

Evo 2 bremsen

Evo 2 bremsen er en markedsledende U-brems på grunn av sin modulære hardvarefunksjon og rimelige verdi. Du kan montere den som en bakbrems eller frambrems rett ut av esken når du mottar den. Den leveres med Odyssey sin praktiske doble straddle kabel, buet kabeloppheng og en rekke tilbehør (bremseklosser, harde/myke fjærer, skruer) for å tilpasse bremsen til alle mulige sykkeloppsett. Den er laget i aluminium for å hindre slitasje og sikre holdbarhet.

Grandstand Pedal

Tom Dugan sin Grandstand pedal handler om følelse. Odyssey har lagt sjela si i å utvikle den perfekte pedal, med fokus på størrelse, ergonomi, styrke og pris – og uten kompromisser! De har laget en pedal fra scratch, med unikt nytt akselsystem med 14mm aksel, men med en tynn kropp. Resultatet er en bred plattform med en perfekt dual konkav som føles eksepsjonell så snart du setter foten på den. Foten treffer pinnene og gir automatisk et jevnt trykk på hele pedalen. Pedalen har en unik bærende konfigurasjon som gjør at en stor spindel kombineres med en slank pedalkropp. Pedalen er særdeles populær, og det er en rekke pro ryttere som har disse på syklene sine!

Odyssey Dugan dekk

Dette er Tom Dugan sin signaturmodell, en hyllest til hans stil med høy fart og ekstreme høyde på triksene sine. Dekkene er laget av en gummiblanding med godt grep som bruker en glatt stil, lav profil og retningsbestemt dekkmønster som gir en rask midtlinje og motorsykkelinspirert sideprofil for ytterligere trekkraft på sidene; perfekt for både par, street eller dirt!

Odyssey x KALI hjelm

I tillegg til sykkeldeler, produserer Odyssey et bredt utvalg av markedsledende tilbehør, deriblant den populære KALI hjelmen. Det er en patentert hjelm med tre høyteknologiske støtabsorberende skumlag som er inkorporert inn i det ytre skallet. Det betyr at skallet og skummet fungerer sammen som en enhetlig komposittstruktur snarere enn som to separate elementer. Dette gir en mer effektiv konstruksjon, slik at hjelmen blir mindre bulkete og gir økt beskyttelse. Resultatet av denne teknologien er at Kali gir mer beskyttelse, samtidig som den er både mindre og mer behagelig.