Scott

Det sveitsiske selskapet Scott Sports SA (tidligere Scott USA) er en produsent av sykler, vinterutstyr, motorsport utstyr og sportsklær. Scott ble etablert i 1968 i Sun Valley, Idaho av Ed Scott. Innovasjon – teknologi – design har vært slagord og førende helt siden starten, og det å være ledende leverandør innen sykkelsporten har alltid vært i fokus.  I dag er hovedkontoret i Sveits, hvor all produktutvikling foregår.

Scott Spark og Scott Scale

Scott har lenge vært kjent for å skyve grensene for lette terrengsykler, og med de nye 2017 modellene av Scott Spark og Scott Scale terrengsykler, så har de klart det igjen.

Med de nylig introduserte standardene som Boost og Metric Shock dimensjonering, veier nå en fulldempet Spark RC sykkel så lite som 1749 gram, i underkant av 2 kilo – og det er inklusiv all programvare og Shock. Dette er et meget imponerende tall, samtidig som Scale er nede i 849 gram. Begge modellene bruker et bestemt 1x design for å slanke vekk ekstra gram, men den største vektreduksjonen hentes gjennom et høyt detaljnivå på alle delene av sykkelen.

Både Spark og Scale er en del av Scott RC lineup, hvor RC står for Racing Concept, som forteller deg hva deres tiltenkte bruk er. Begge har 100 mm vandring foran og bak, og begge bruker den patenterte Boost akselavstand for å skape en stivere ramme og sykkel. På RC rammen, er syklene designet spesielt for 1x drivlinjer. Men det nye designet bidrar til at modeller uten RC får 2x kompatibilitet og øker avstanden til 120mm vandring foran og bak på både 700 (27,5 tommer hjul) og 900 (29 tommer hjul) versjonene.

Scott Fat Bike

Det har tatt sin tid før Scott entret Fatbike markedet, men nå er de på full fart inn med sine to modeller Big Jon og Big Ed. Førstnevnte er en litt enklere modell med startpris på 12000 kroner, mens Big Ed er en fullverdig fatbike for dem med større lommebok og ambisjoner.

For dem som bor midt i byen, blir fatbikes bare en kuriositet. Syklene er gode i gjørme, sand og ikke minst snø, men da bør du også ha tilgang til disse forholdene om du skal få valuta for sykkelen.

Big Ed er toppmodellen til Scott, og det er en god en. Alle komponentene er i ypperste klasse, og selv når den er spekket med alt av utstyr så ender den opp med en respektabel vekt. Hvis du ønsker det beste innen fatbike, kan du skaffe deg noen Reynolds Dean karbonfelger og oppgradere Big Ed til en Big EdDean. Da har du en sykkel med mye verdi, og du kan kose deg med en rask og morsom fatbike.

Scott EL-sykkel

De senere årene har Scott utviklet en rekke EL-sykler som passer til forskjellig bruk. En kjapp titt på websiden viser et utvalg på 40 ulike modeller, hvor enkelte er spesialdesignet for jenter og kvinner. Scott har blant annet jobbet tett med Shimano for å kunne tilby et helt og radikalt nytt design av E-Spark for 2017. Noen av fordelene med det nye systemet er

+ Høyere dreiemoment for bedre støtte ved klatring av bratte partier

+ Raskere stopp av el-kraft når rytteren stopper å sykle, noe som sikrer bedre kontroll i tekniske partier

+ Jevnere servo som gir mer naturlig sykling

+ Økt støtte på spesifikke turtalll